Tyrnikakku
Pohja:
150g kaurakeksejä
100g margariinia
Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Taputtele seos irtoreunavuoan pohjalle ja laita kylmään. (itse laitoin reilummin keksejä ja margariinia kun tein tuohon tupperin vuokaan joka on aika iso.)
Täyte:
1prk floravanillaa
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
0,5dl vaahterasiirappia
1rs appelsiinituorejuustoa
5 liivatetta
0,5dl tyrnimehua
Vaahdota floravispi. Vaahdota kananmunat sokerin ja vaahterasiirapin kera vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon tuorejuusto ja tyrnimehuun liuotetut liivatteet. Yhdistä joukkoon floravispi ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä useampi tunti.
Kiille:
3 liivatetta
1 dl tyrnimehua
1 dl vettä
Sekoita vesi ja mehu. Ota seoksesta erilleen noin ½dl jonka kuumennat kiehuvaksi ja johon sekoitat liivatteet. Yhdistä liivatemehu ohuena nauhana kokoajan sekoittaen loppumehun joukkoon ja kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Tämä kakku kannattaa tehdä jo pari päivää ennen tarjoilua koska maut paranee jääkaapissa ollessaan:).
makoisan oloinen on kakkusi ja makoisat sivut. Tätä tarvii kokeilla pakkasessa odottavista tyrneistä!
VastaaPoistaNäytää ihanan raikkaalta! Kokeiluun!
VastaaPoista