tiistai 22. huhtikuuta 2014

Miljonäärin leivokset


Pohja:
150g margariinia/voita
½dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1½dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa(jätin pois)
1tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Laita taikina 40 minuutiksi jääkaappiin kovettumaan. 
Kauli taikina leivinpaperin päällä n.½sentin paksuiseksi levyksi(25x30cm). Paista 200asteessa n. 10min.

Täyte:
3dl vispikermaa
3dl fariinisokeria
1rkl voita

Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja keitä n. 20min kunnes seos sakenee. Kinuskia voi kokeilla tiputtamalla tippa kylmään veteen, jos tippa pysyy kasassa niin seos on sopivaa. Lisää voinokare ja anna hiukan jäähtyä. Kaada seos pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Kuorrute:
150g tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja levitä sulanut suklaa kinuskin päälle. Anna kovettua jääkaapissa. Ota levy huoneenlämpöön n. 10min ennen leikkaamista n. 4x4cm paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti