perjantai 7. syyskuuta 2012

Vadoffee

Pohja:
  • 300 g suklaa digestivejä
  • 100 g margariinia
Täyte:
  • 397 g kondensoitua maitoa
  • n. 200-300g vadelmia
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin kunnes seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Laita puolet vadelmista toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja asettele loput vadelmat kermavaahdon päälle.
  7. Ja nam!

1 kommentti:

  1. Välillä on niin vaikea päättää... vuodatukseen takaisin =)

    VastaaPoista