Pohja:
- 300 g suklaa digestivejä
- 100 g margariinia
Täyte:
- 397 g kondensoitua maitoa
- n. 200-300g vadelmia
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
- Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
- Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
- Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin kunnes seos jäähtyy.
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
- Laita puolet vadelmista toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja asettele loput vadelmat kermavaahdon päälle.
- Ja nam!
Välillä on niin vaikea päättää... vuodatukseen takaisin =)
VastaaPoista