Valmistusaineet
125 g | voita/margariinia |
1 dl | sokeria |
2 | keltuaista |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | maitoa |
Marenki
2 | valkuaista | |||||
1 1/2 dl | sokeria | |||||
1 tl | vaniljasokeria | |||||
1 dl | kuorellisia mantelilastuja(ei välttämätön) |
Täytteeksi mansikoita, banaania ja kermaa.
Valmistusohje
Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää
keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen
maidon kera.
Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä.
Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään
ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle
mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli
kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen
osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä
varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti